This project was for a local museum curator who
wished to renovate and completely transform her
“trinity” rowhouse. Set on a small back street in the Fitler Square neighborhood of Philadelphia, the project involved completely renovating all three floors of the house along with small additions at each level. The existing first floor kitchen space in the back was completely rebuilt to comply with building codes (meaning the removal of all windows on the side and rear property lines in this case) and the wall between the kitchen and the living room was demolished to make the first flooras open and light filled as possible. At the kitchen ceiling, a continuous bank of skylights was added across the back of the building to compensate for the daylight lost by removal of the old windows. The second and third floor renovations and additions included an enlarged bathroom, more storage space and a small balcony with a spiral stair to provide access to a new roof deck.
             

Copyright 2011 John S Andrews Architects, LLC
 

-